FG på denne ble 1.012, noe jeg er fornøyd med (Beersmith hadde estimert 1.011). En meget frisk IPA. Ganske krisp, men føles allikevel fyldig og god i munnen. Ingen tegn til alkoholsmak, selv med 6.7% ABV. Gleder meg til den er ferdig tvangskarbonert.
Å rengjøre Corneliusfat gjør jeg slik:
1. Fyller opp fatet med varmt vann og blander inn PBW. Lar det stå en time, før jeg snur fatet på hodet og lar det stå en time den veien også. Skrur ut gassventil og væskeventil samt lokk og bader det i PBW til slutt. Har også laget en pussefille som jeg drar igjennom stigrøret.
3. Skyller fatet godt med varmt vann i dusjen.
4. Kobler fatet på kranen og skyller med varmt vann.
5. Fyller fat med vann og blander inn Starsan. Rister fatet godt.
6. Kobler fatet til kran og desinfiserer tappesystemet.
7. Legger ventiler og lokk i et eget bad med Starsan.
8. Monterer alt på plass, heller ut det som er igjen av Starsan og tapper øl på fat.
Når øl er tappet på fat, trykksetter jeg det. Slipper ut gass et par ganger for å få ut all oksygen. Setter rett i overkant 2 bar på fatet og lar det stå noen dager før jeg slipper opp trykket og karbonerer ferdig på 0.8 bar. Har litt korte slanger, derfor kan jeg ikke ha så mye trykk.
Så en blemme....
Her er temperaturen på vei ned, men 27 grader er krise. |
Snakk om FUCK UP! Men da har man lært det også.
Note to self: Sjekk termostaten på frostvakta.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar