Valget denne gangen falt på en kombinasjon av Willamette og Centennial som smak- og bitterhumle, hvilket jeg håper og tror blir en ikke altfor dominerende kombinasjon. Som bitterhumle falt valget på Chinook, siden det ligger igjen endel av denne i frysern.
Willamette er et spennende bekjentskap. Spicy humle. Deilig aroma. |
Demerarasukkeret ble med i oppskriften for litt ekstra sødme. |
Oppskriften er som følger:
Estimert OG: 1.062
Estimert FG: 1.011
IBU: 60 (Tinseth)
5.2 kg Maris Otter
0.3 kg Special Roast
0.3 kg Lys Chocolate Malt
0.4 kg Caramalt 70EBC
0.3 kg Demerara sukker
Meskes i 60 minutter på 67 grader. Mashout i 10 minutter på 78 grader.
Skyller til jeg har ca 30 liter.
40 g. Chinook (alfa:10,6) 60 minutter
25 g. Centennial 15 minutter
25 g. Willamette 15 minutter
ca 1 ts Gjærnæring 15 minutter
1 tablett Whirfloc 15 minutter
25 g. Centennial 5 minutter
25 g. Willamette 5 minutter
Gjær: US-05
Gjæres på 19 grader. Skrus opp til 20 grader etter stormgjæring.
Tørrhumles med 25 g. Willamette og 20 g. Centennial etter stormgjæring.
Logg:
Oppvarming av 22 liter vann til 70,5 grader.
Kl. 9.20: Innmesk.
Stabil på 67 grader. Knall farge på vørter.
SG etter mesk var 1.078. Vørteren smakte godt også. Toasty, nøtter og masse sødme.
Kl. 10.42 Utmesk nådd. 78 grader.
Skylling i en halvtime. 15 liter vann.
Kl. 11.35 Kok og tilsetting av bitterhumle.
Gjærnæring, whirlfloc og kjøler i siste 15 minutter.
OG endte på 1.055, altså 0.007 mindre enn målet. Utifra Beersmith hadde jeg en effektivitet på 66%. Mulig jeg må tilbake til gamlemetoden. Røre mer under mesk og lage til en spargearm til sirkuleringen.
Men om ølet blir svakere skal det ikke ha noe å si. Vørteren smakte vanvittig godt. Blir meget spennende å smake det ferdige resultatet. Dette gleder jeg meg til!
Dette ølet har fått navn etter Dropkick Murphys sin låt ved samme navn.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar