
Når det gjelder tappingen skjer dette på fat og flakse. Kaster jo ikke 5 liter med godt øl i dass fordi fatet er fullt. Dermed blir det litt ekstra jobb, men det er vel verdt det. Vet at naboene er glad for at det blir med noen flasker på en fredagskveld i bua eller på verandaen.
![]() |
1.01 |
Lar ventiler og lokk ligge i PBW en times tid i tillegg. Så skyller jeg med vann tre ganger, og kjører dette gjennom tappelinjen. Så fyller jeg opp med Starsan og kjører gjennom linjen. Klart til tapping!
Flaskene er nye fra Bryggselv. De skyller jeg med varmt vann, før jeg spruter de fullt av Starsan og lar de stå til tørk.

Tappingen er unnagjort. Da er enda et fat satt i kjøleskapet. Der er det så stappet at døra må tapes igjen. Har satt fatet på trykk (1.2 bar skulle gi ca 2.5 vol).
Fikk 10 halvlitersflasker i tillegg. Blandet inn 6 gram pr liter med sukker (lager sukkerlake).
Ølet er definitivt en INDIA Brown Ale. Bitterheten slår inn med en gang. Den har en utpreget nøtte/ristet brød-karakter. Er glad jeg ikke brukte humle med for mye sitruspreg. Passet perfekt med litt mer spicy og grønne toner i denne. Blir spennende å få kullsyren på plass. Tror den kan bli en vinner til grillmat.
Listen begynner å fylles opp. Mangler noe på tapp 3. |
Begynner å bli fullt. Tre fat og CO2-tank. Nesten ikke plass til slangene.... |
Døra må tapes igjen for at det skal bli tett. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar