søndag 26. april 2015

Flasking av Batch#30 Naustebrygg (Weissbier)

1.012?
1.013?
For et sjau! Skal ikke være bare bare å få flasket 24 liter med øl.
Startet opp som vanlig med å dynke omstikkingskaret med klorin slik at det blir skikkelig rent. Da dette var gjort var det å skylle de nye flaskene fra BryggSelv. So far so good.
Har sjekket FG de siste tre dagene. Stabilt på 1.012/13. Kokte opp 182 gram sukker i 4 dl med vann.
Stress!
Så var det klart for desinfisering av flasker. På første flaska ryker flaskevaskeren. Den sprakk i gjengene. Det vil si, helt ubrukelig. Bare å kaste. Ny kjøpes til uka. Resten av flaskene ble fylt med Starsan for hånd. Ristet de skikkelig og tømte ut. Funker jo det også....
Stakk om ølet til omstikkingskaret. Har montert kran på et gjæringskar fra Europris. Veldig greit å slippe styret med å koble flaskefylleren på heverten. Det blir mye å passe på når man flasker alene.
Blandet i sukkerlaken halvveis i omstikkingen. Rørte forsiktig rundt med heverten da alt ølet var "tømt" over i nytt kar. Tapping på flasker gikk greit.
Men så var det korkingen da.... Har en bordmodell fra Ølbrygging.no. Den har vært med bryggeriet vårt siden starten og funket som fjell. Men i dag ble det bare styr. Slet voldsomt med å få korkene til å sitte skikkelig. Kunne vri en del av de rundt. Måtte klemme til både tre og fire ganger. Det hjalp litt, men ble ikke optimalt. Håper at det er tett nok, men spørs om jeg må kjøpe en ny korkemaskin og etterstramme de korkene som sitter løst.
Vel, vel. Utstyret varer ikke evig med andre ord. Det får bli moralen etter kveldens økt.
Trivelig å pusle med slikt på en lørdagskveld. Fikk jo drukket litt nybrygget IPA og Brown Ale også.
Så får det heller være at det ble litt sjau og styr denne gangen.


Flaskehav klart til å bli fylt med sommerdrikke.






Begge ølene var litt underkarbonert. Satser på at de får mer kullsyre om et par-tre dager. IPA´en har stått med litt for lite trykk. Dette er fikset nå.
Når det gjelder smaken, så er jeg meget fornøyd med begge to. IPA´en er veldig bitter, slik jeg liker den. Bitterheten sitter i med en gang og glir gradvis over i tropiske frukter. Nydelig. Den er veldig fyldig. Fargen er fin. IPA skal ikke være helt klar. 
Brown Alen kan sikkert stå i et par uker til. Den er god, men litt uferdig. Den har et kraftig preg av nøtter og ristet brød, kanskje mest det siste. Dette er jo en India Brown Ale. Bitterheten er deretter. Den slår inn med en gang, dog ikke så kraftig som IPA´en, noe IBU tilsier. Av humlepreget er den mer blomstrete i stilen. Merker godt den litt skarpe, spicye smaken av Willamette. Tror denne kommer til å bli knall etter hvert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar