fredag 16. oktober 2015

Tapping #41: The N&I Dirty Glass

Bom...
Oppdatering en dag på etterskudd. Men kan ikke få tid til alt med en gang. 
Som nevnt så tynnes det ut på fatene i kjelleren. Batch #41 har godgjort seg i 14 dager i gjæringsfatet. Fikk litt trøbbel underveis. En strømkabel ved garasjen ble gravd over og strømmen kortsluttet. Det fant jeg ut dagen etterpå. Så kort summert, gjæringsfatet fikk en kald natt før det ble evakuert til kjellerstuen der temperaturen jevnt ligger på 19 grader. Det funker. Med fem dager igjen av gjæringen ble det tilsatt mer humle i forhold til oppskrift. Å legge nesen ned ved gjærlåsen har vært farlig deilig, så har vært meget spent på smaken.
Så da jeg målte FG så fikk jeg jomfrusmaken. FG ble altfor høy, men  kanskje like greit at det er litt restsødme siden den ble i overkant bitter. Skulle gjerne hatt mer smak av det tropiske i forhold til den litt spicye humlesmaken. Kanskje litt dårlig balansert opp mot maltsmaken. Egentlig så var den kanskje ikke så ulik orginalen, bare litt mer bitter. Blir spennende å se når den får godtgjort seg på fat og er ferdig karbonert.
Fasiten ble et fullt corneliusfat og ni flasker. Ikke misfornøyd, men førsteinntrykket kunne vært bedre. Blir spennende å prøve de opp mot hverandre.

Mye humlerester. Coldcrash neste gang.
Deilig farge og deilig med fullt fat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar