søndag 24. mai 2015

Tapping av #36: Blacken the Cursed Sun

Etter to og en halv uke i gjæringskaret, så er batch#36 endelig tappet på fat og flasker. Det vil si at fatskapet er stappet med nytt øl. Alle seks kranene er klare for sommeren. Eller om noen uker så er alt ølet klart til å drikke. Dagens tappeprosjekt er ikke klart enda. Den trenger tid for å få satt seg skikkelig. Er en del sjokolademalt og roasted barley som trenger litt tid. Det merkes godt på smaken. Den føles i overkant bitter enda. Håper dette roer seg etter hvert.
Men smaken er lovende. Her er det mye mørk sjokolade. Den er som fløyel i munnen. Fargen er nydelig. Lysbrunt skum. Humlesmak og aroma er ikke veldig fremtredende, selv om den er tørrhumlet med Willamette.
Et skår i gleden er at den ikke har gjæret langt nok ned. Den stoppet på 1.024. Målet var 1.017. Etter det jeg kan skjønne så kan det være to årsaker. 1. Traff ikke på mesketemperaturen. Den var altfor høy de første minuttene. 2. Ikke nok oksygen. Når det gjelder punkt to, så er det latskap at jeg ikke har fått skaffet slanger til O2-oppsettet. Har beluftningsstein og oksygenflaske med regulator. Er redd at den belgiske dubble også ender for høyt pga lite oksygen. Så til jeg skal brygge trippel bør utstyret være i orden.
Men uansett. Når står det 17-18 liter på fat og tilsammen 14 halvlitersflasker å godgjør seg i kjelleren. Det er bare å lene seg tilbake og glede seg.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar