mandag 11. mai 2015

Flasking batch#32: Amberine

Godt over en uke senere enn planlagt, men bedre sent enn ødelagt øl. Ikke alltid det passer seg med å få samlet trekløveret, så da må man ta en for laget.
Det er fortsatt igjen en del flasker i garasjen fra tidligere brygg (tar gjerne i mot flere flasker type Nøgne Ø). Men ikke alle er like delikate innvendig og utvendig. Da må det sterkere saker til.
La flaskene i et murerkar fylt med glovarmt vann og PBW. Problemet er at flaskene ikke blir fylt fullstendig innvendig. 
Plutselig fikk undertegnede en lys ide. Gjøre rent bryggeapparatet og flaskene samtidig. 

Ser ikke så delikat ut egentlig, og det blir heller ikke
skikkelig rent.


Flaskehav fylt med varmt vann og PBW.

Gjorde som følger:
Fylte opp bryggeriet med vann og PBW. Koke opp vannet. Lot det stå med lokk på i en times tid. Tappet væsken over i flaskene og lot de stå en god stund. Kjørte igjennom med flaskebørste. Tok de med inn og skylte de i glovarmt vann og vasket de utvendig. Desinfiserte med Starsan. 


Før tapping stakk jeg om ølet. Selvsagt var omstikkingskaret rengjort og desinfisert etter alle kunstens regler. Klor og Starsan funker som fjell!

Funker som fjell!

Lurt å flaske mens fruen ikke ser...

Vel etter en god stunds arbeid var det hele gjort. 48 halvlitere med American Amber Ale står og godgjør seg. Den endte på 1.013, noe som skulle gi ca. 5.1% alkohol. Legger man til sukkerlaken som blandes i for kullsyre blir det til slutt ca. 5.3%.
Fargen er kanskje litt lys, Blir spennende å se hvordan den blir i glasset. Når det gjelder smak ble den av mer bitter enn forventet. Et tydelig maltpreg, med hint av karamell. Skulle kanskje brukt enda mer humle mot slutten av koken, og da gjerne noe mer fruktig enn de vi valgte til denne. Det går det jo an å fikse på til neste gang.
Ferdig smaksrapport blir det senere.











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar